ellen ter horst

Over Ellen ter Horst

"Mijn onderneming is mijn spiegel"

Ik ben net zoals de meesten van ons, zeker niet perfect; gelukkig maar!

Mezelf regelmatig (laten) spiegelen is dan ook een belangrijk fundament onder mijn ondernemerschap. Mijn persoonlijke en professionele leven kenmerkt zich door zelfreflectie, realisme, optimisme en enthousiasme. Daarnaast beschik ik over een gezonde dosis relativeringsvermogen en zelfspot. Ik luister en kijk ook naar anderen om me heen en vraag om feedback als onderdeel van mijn ontwikkeling. Ik wil mezelf iedere dag weer kunnen aankijken en tegen mezelf kunnen zeggen dat ik "het beste uit mezelf heb gehaald", net zoals de meesten van ons.

Jezelf ontwikkelen, zowel persoonlijk als professioneel, mag vooral plezierig en uitdagend zijn.

In al die jaren dat ik werkzaam ben in verschillende profit- en non-profit-bedrijven en organisaties, heb ik ervaren dat jongeren en volwassenen vooral bereid zijn om zichzelf te ontwikkelen als ze op een veilige en enthousiaste manier uitgedaagd worden om op een bewuste, soms nieuwe, manier naar zichzelf en hun omgeving te kijken. Mijn expertise strekt zich vooral uit binnen de brede domeinen van Social work en Integrale Veiligheidskunde. Ik heb ervaring in de profit en de non-profit business, waar ik werk met managers, professionals, studenten, leerlingen, vrijwilligers en hun doelgroepen in allerlei soorten en maten. Mijn ervaring is dat, waar iemand ook vandaan komt, wat zijn achtergrond ook is, we allemaal mensen zijn met onze eigen persoonlijkheden, ontwikkelmogelijkheden en kansen.

Het kunnen en willen benutten van mogelijkheden en kansen is de uitdaging waar we allemaal mee te maken hebben, elke dag opnieuw.

Ik ga dan ook voor het ontwikkelen en uitvoeren van programma’s waarin je wordt uitgedaagd om je Sweet Spot te herkennen; jezelf “spiegelen” in een sfeer van optimisme, vertrouwen en plezier.

Het is immers maar net hoe je jezelf, je (professionele) leven en je omgeving bekijkt.

"De kwaliteit van mijn onderneming wordt bepaald door jouw succes"

Ik ben pas tevreden over de kwaliteit van mijn programma’s als mijn klant dat is. Onze gezamenlijke inspanningen en de investeringen die we doen, moeten ECHTE en benoembare resultaten opleveren, anders zie ik het als een verspilling van tijd en energie.

“Mijn onderneming kan bestaan door de bundeling van krachten”

Ik beschik over een groeiend netwerk van getalenteerde trainers, coaches en psychologen, waarmee ik de samenwerking opzoek om te sparren, om kritisch mee te denken en om samen trainingen en begeleidingstrajecten te ontwikkelen en uit te voeren.